ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ
SPEAK
ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ινδοευρωπαϊκή, ρωμανική ομάδα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
****
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χαρακτηριστικά
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΗ
3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Παραλλαγή του λατινικού αλφαβήτου

Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα Ρουμανικά ως μητρική τους γλώσσα. Είναι η επίσημη γλώσσα της Ρουμανίας και έχουν διάδοση, επίσης, στη Μολδαβία, σε μέρη της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Βοσνίας, της Ερζεγοβίνης, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας.

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει

Καθένας μπορεί να μάθει Ρουμανικά. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη γλώσσα, κυρίως λόγω των σπουδών σε Πανεπιστήμια της Ρουμανίας. Προτείνεται η γνώση Αγγλικών, τουλάχιστον σε επίπεδο Β1, καθώς χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία. 

Στο επίπεδο αρχαρίων, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. Κάθε επόμενο επίπεδο, απαιτεί την ολοκλήρωση του προηγούμενου επιπέδου.


Δεξιότητες που θα αποκτήσετε 

Γραφή, Ανάγνωση, Ομιλία, Προφορά, Λεξιλόγιο, Γραμματική

Επίπεδα και διάρκεια

Στο SPEAK η τελειοποίηση των Ρουμανικών είναι εφικτή σε τρία χρόνια. 


Α1 - Α2 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα Ρουμανικά. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων σας θεωρείστε βασικός ομιλητής της γλώσσας και μπορείτε να επικοινωνείτε με ευχέρεια για όλα τα σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας. Το λεξιλόγιο σας επαρκεί για την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών με απλό συντακτικό και γραμματική.  


Β1 - Β2 

Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, έχετε ουσιαστικά καλύψει το σύνολο της γραμματικής και του συντακτικού των Ρουμανικών. Είστε σε θέση να συζητήσετε για θέματα που απαιτούν ανάπτυξη επιχειρηματολογίας (περιβάλλον, οικονομία, πολιτική κ.α.) χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και σύνθετες δομές προτάσεων.  


C1- C2 

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα επίπεδα που μπορεί να πιστοποιηθεί κανείς στα Ρουμανικά και αντιστοιχούν στην άριστη χρήση της γλώσσας, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).


Certificates 

Οι εξετάσεις διεξάγονται μία φορά το χρόνο στη Θεσσαλονίκη, συνήθως τον Ιούνιο, από το Ινστιτούτο Μελετών Χερσονήσου του Αίμου. 

Καθηγητές 

Larisa H. (RO)

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει