ΙΑΠΩΝΙΚΑ
SPEAK
ΙΑΠΩΝΙΚΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Σινοθιβετιανή
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
*****
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τονική
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΗ
5
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Ιδεογράμματα

Τα Ιαπωνικά είναι μία γλώσσα σταθερά δημοφιλής μεταξύ των Ελλήνων για μία σειρά από διαφορετικούς λόγους: επαγγελματικές προοπτικές, μακραίωνη και γοητευτική ιστορία, σε συνδυασμό με την πολυδιάστατη σύγχρονη κουλτούρα της χώρας.

Η Ιαπωνία αν και μία χώρα μακρινή από την Ελλάδα, μέσα από την γλώσσα μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί της και τον πολιτισμό της και να να εκτεθούμε σε πρωτόγνωρες αξίες και στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας.

Τα ιαπωνικά είναι μια πολύ ιδιαίτερη γλώσσα και έχει ελάχιστες ομοιότητες μόνο με τα κορεάτικα και τα τούρκικα. Για την γραφή χρησιμοποιούνται παράλληλα 3 διαφορετικοί τρόπους γραφής: τα ιδεογράμματα Κάντζι (δάνειο από τα Κινέζικα, όμως με διαφορετική προφορά και ερμηνεία) και δυο φωνητικές συλλαβογραφίες τα χιραγκάνα και τα κατακάνα. Παρόλο που το σύστημα γραφής τους φαντάζει πολύπλοκο, η Ιαπωνική γλώσσα παρουσιάζει αρκετές «ευκολίες», όπως το ότι δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, τόνοι, διαφορετικές καταλήξεις ρηματικών τύπων, διάκριση ενικού ή πληθυντικού αριθμού (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) και "υποκείμενο - ρήμα - αντικείμενο" κατά την ελληνική σύνταξη

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την ιαπωνική γλώσσα και κουλτούρα. Είτε θέλετε να μάθετε τη γλώσσα για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε από αγάπη για τα anime ή τα manga, παρακολουθώντας τη σειρά μαθημάτων του SPEAK, μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας. 

Στο επίπεδο αρχαρίων, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. Κάθε επόμενο επίπεδο, απαιτή την ολοκλήρωση του προηγούμενου επιπέδου.Δεξιότητες που θα αποκτήσετε 

Γραφή, Ανάγνωση, Ομιλία, Προφορά, Λεξιλόγιο, Γραμματική

Επίπεδα και διάρκεια

Κατακτώντας το Ν3 έχετε ένα καλό επίπεδο γλωσσομάθειας αν και ακόμη και τα μικρότερα πτυχία θεωρούνται ατού. Για να τελειοποιήσει όμως κάποιος τις γνώσεις του στα Ιαπωνικά χρειάζεται τουλάχιστον 5 χρόνια.


Α1-Α2

Αρχαρίων - Συμμετοχή στις εξετάσεις N5 τελειώνοντας


Β1

Μέσων 1 - Συμμετοχή στις εξετάσεις N4 τελειώνοντας


Β2

Μέσων - Συμμετοχή στις εξετάσεις N3 τελειώνοντας

 


C1

Προχωρημένων - Συμμετοχή στις εξετάσεις N2 τελειώνοντας


C2

Προχωρημένων - Συμμετοχή στις εξετάσεις N1 τελειώνοντας


Μάθετε με τον ρυθμό σας.

Εάν το ήδη υπάρχον πρόγραμμα σας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο ή  η απόκτηση πτυχίου δεν είναι ο στόχος σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να βγάλουμε ένα πλάνο στα μέτρα σας.


Certificates

Οι εξετάσεις στην Ιαπωνική γλώσσα διεξάγονται μία φορά το χρόνο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου μόνο στην Αθήνα για τα εξής πτυχία: Ν5,Ν4,Ν3,Ν2 και Ν1 των οποίων η αντιστοιχία είναι Ν5 αρχαρίων και Ν1 προχωρημένων. 

Καθηγητές 

Asuka (JP, GER), Tomomi (JP, EN), Κατερίνα Λ. (JP), Κατερίνα Γ. (JP, ΕΝ)

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει