ΚΙΝΕΖΙΚΑ (HSK)
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΚΙΝΕΖΙΚΑ (HSK)
ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
KINEZIKA
ΠΕΡΙΟΔΟΣ
2023-2024

HSK Chinese Proficiency Test

To SPEAK είναι εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης της Κινεζικής γλώσσας για το πτυχίο HSK. 

Το 2012 εγκαινιάστηκε η συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Hanban της Κίνας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση των εξετάσεων HSK και αποτελεί τμήμα του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας. Το συγκεκριμένο πτυχίο διαθέτει παγκόσμιο κύρος και γίνεται δεκτό από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κίνας. Πιστοποιούνται όλα τα επίπεδα, από αρχάρια έως προχωρημένα. Το πτυχίο θεωρείται τόσο αξιόπιστο, ώστε τα αποτελέσματά του μπορούν να οδηγήσουν κάποιον να λάβει την International Chinese Language Teachers Scholarship- μία υποτροφία που δίνεται σε καθηγητές Κινεζικών του εξωτερικού. 

Το HSK αποτελείται από 6 επίπεδα, τα οποία καλύπτουν από το Α1 έως το C2. Αξιολογεί την παραγωγή και την κατανόηση κειμένου, ενώ δεν περιλαμβάνει προφορική εξέταση. 

• HSK 1 & HSK 2: Περιέχουν μόνο ακουστικό και ανάγνωση, ενώ όλες οι ερωτήσεις είναι τύπου σωστό/λάθος και πολλαπλής επιλογής.

• HSK 3 & HSK 4: Περιέχουν ακουστικό, ανάγνωση και παραγωγή λόγου. Αυτά τα επίπεδα απαιτούν από τους μαθητές να επιδείξουν καλή γνώση της γνώσης της κινεζικής γλώσσας σε ζητήματα σπουδών και εργασίας.

• HSK 5 & HSK 6: Περιέχουν ακουστικό, ανάγνωση και παραγωγή λόγου. Κατανόηση βιβλίων και περιοδικών στα Κινέζικα, επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα, ανεξάρτητα από τη δυσκολία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει!  

Οι επερχόμενες ημερομηνίες εξετάσεων είναι: 

  1. 22/06/2024 με τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 22/05/2024
  2. TBA/10/24 με τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: TBA
  3. TBA/12/24 με τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: TBA

Το κόστος για τις εξετάσεις είναι:

HSK 1: 50€ , HSK 2: 60€, HSK 3: 80€

HSK 4: 100€, HSK 5: 120€, HSK 6: 130€

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν ένα μήνα μετά την πραγματοποίηση των εξετάσεων στο επίσημο site του HSK www.chinesetest.cn

Για την εγγραφή σας χρειάζεται να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, καθώς και να προσκομίσετε αντίγραφο της ταυτότητας σας με λατινικούς χαρακτήρες. Αν δεν έχετε νέα ταυτότητα, τότε θα χρειαστεί να προσκομίσετε το διαβατήριο σας.

Για τα επίπεδα HSK 3, HSK 4, HSK 5 και HKS 6 θα χρειαστεί να μας αποστείλετε 1 ψηφιακή φωτογραφία, το μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι έως 100kb και η φωτογραφία να έχει minimum διαστάσεις 180 x 240 pixels

Τα εξέταστρα μπορείτε να τα καταθέσετε στον τραπεζικό λογαριασμό ττου SPEAK στην EUROBANK, ή να τα φέρετε απευθείας στη γραμματεία του SPEAK, Τσιμισκή 80, στον 2ο όροφο. Αν κάνετε μεταφορά από άλλη τράπεζα, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον εξεταζόμενο.

Στην αιτιολογία παρακαλώ να αναφέρετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΝΟ σας, καθώς και το ΕΠΙΠΕΔΟ στο οποίο επιθυμείτε να εξεταστείτε, π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, HSK2

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει