ΑΓΓΛΙΚΑ
SPEAK
ΑΓΓΛΙΚΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ινδοευρωπαϊκή οικογένεια, δυτικός γερμανικος κλάδος
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
***
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η πρώτη παγκόσμια lingua franca
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΗ
3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Λατινικό αλφάβητο

Η πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο που θα σας διευρύνει το δίκτυο επικοινωνίας και εργασίας σας.

Τα Αγγλικά κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής. Από το φυλλάδιο των οδηγιών για τη νέα μας συσκευή έως την εργασία και τη μελέτη για τις σπουδές μας, τα Αγγλικά είναι πάντα και παντού παρόντα. Μάλιστα, δεν αρκεί πλέον ένα “καλό” επίπεδο, αλλά απαιτείται η άριστη χρήση τους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και τους τομείς της εκπαίδευσης. 

Η εκμάθηση των Αγγλικών ξεκινά κατά κανόνα στην παιδική ηλικία, με αποτέλεσμα συχνά να συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα, αφού προσθέτει επιπλέον διάβασμα σε ένα ήδη επιβαρυμένο σχολικό πρόγραμμα. Αντίθετα, τα μαθήματα που απευθύνονται σε ενήλικες αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία να ανατραπεί αυτή η “κακή αρχή”, καθώς εστιάζουν σε σύγχρονη θεματολογία με μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά εκπαιδευτικά οφέλη.

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει

Οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει ή να συνεχίσει τα Αγγλικά του, ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρίσκεται. Ακόμα κι αν δεν είχατε “πάρει με καλό μάτι” τα Αγγλικά στην αρχή, είναι βέβαιο ότι υπό την καθοδήγηση των καθηγητών μας θα αποκτήσετε μεγάλο ενδιαφέρον και αυτοπεποίθηση στα Αγγλικά. 

Στο επίπεδο αρχαρίων, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. Κάθε επόμενο επίπεδο, απαιτεί την ολοκλήρωση του προηγούμενου επιπέδου.

Δεξιότητες που θα αποκτήσετε

Γραφή, Ανάγνωση, Ομιλία, Προφορά, Λεξιλόγιο, Γραμματική

Επίπεδα και διάρκεια

Στο SPEAK μπορείτε να τελειοποιήσετε τα Αγγλικά σας σε περίπου τρία χρόνια. Πολλά από τα επίπεδα προσφέρονται σε ταχύρρυθμα προγράμματα, ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον σας και να κερδίζετε χρόνο.


Α1 - Α2 - B1
(Αρχαρίων - Συμμετοχή στις εξετάσεις pre-lower τελειώνοντας):
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα Αγγλικά. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων σας θεωρείστε βασικός ομιλητής της γλώσσας και μπορείτε να επικοινωνείτε με ευχέρεια για όλα τα σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας. Το λεξιλόγιο σας επαρκεί για την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών με απλό συντακτικό και γραμματική.


Β2
(Μέσων 1 - Συμμετοχή στις εξετάσεις lower τελειώνοντας):
Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, έχετε ουσιαστικά καλύψει το σύνολο της γραμματικής και του συντακτικού των Αγγλικών. Είστε σε θέση να συζητήσετε για θέματα που απαιτούν ανάπτυξη επιχειρηματολογίας (περιβάλλον, οικονομία, πολιτική κ.α.) χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και σύνθετες δομές προτάσεων.

 

C1 - C2
(Προχωρημένων - Συμμετοχή στις εξετάσεις proficiency τελειώνοντας):
Πρόκειται για το μεγαλύτερο επίπεδο που μπορεί να πιστοποιηθεί κανείς στα Αγγλικά και αντιστοιχεί στην άριστη χρήση της γλώσσας, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).  Το C2 επίπεδο αποτελεί στόχο των περισσότερων σπουδαστών, καθώς απαιτείται η απόδειξη άριστης γνώσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Μάθετε με τον ρυθμό σας.

Εάν το ήδη υπάρχον πρόγραμμα σας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο ή η απόκτηση πτυχίου δεν είναι ο στόχος σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να βγάλουμε ένα πλάνο στα μέτρα σας.

Certificates

Πραγματικά, υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία εξεταστικών φορέων και πτυχίων στα Αγγλικά. Ενδεικτικά, οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν:

  • TOEIC - Hellenic American Union
  • ECCE (B2) & ECPE (C2) - Hellenic American Union
  • Michigan State University (MSU) - Anatolia College
  • Cambridge - British Council 

Επίσης, υπάρχουν εξειδικευμένες πιστοποιήσεις, οι οποίες απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε όσους ήδη γνωρίζουν Αγγλικά και επιθυμούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους, λόγω κάποιου μεταπτυχιακού ή εργασίας στο εξωτερικό:

Καθηγητές

Δανάη Μ. (UK) | Δανάη Σ. (ES, UK) | Nick Pitsios (CH, UK) | Κατερίνα Ζ. (UK

FAQ

Πόσο εύκολο είναι για έναν ενήλικα να μάθει Αγγλικά;
Το γεγονός ότι τα μαθήματα Αγγλικών ξεκινούν πλέον από τη νηπιακή ηλικία, δεν πρέπει να αποθαρρύνει τους ενήλικες από το να εγγραφούν σε ένα τμήμα Αγγλικών. Άλλωστε, τα προγράμματά μας είναι αυστηρά ομοιογενή και το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται είναι εξειδικευμένο για τις ανάγκες των ενηλίκων. Η θεματολογία αφορά θέματα της καθημερινότητας που μάς απασχολούν όλους και έχουν μία σαφή κατεύθυνση ώστε να σας βοηθήσουν στις κοινωνικές και επαγγελματικές σας επαφές

Πώς να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα πολλά πτυχία Αγγλικών;
Το κομμάτι της πιστοποίησης ίσως είναι αυτό που απασχολεί τους περισσότερους σπουδαστές. Στην Ελλάδα, τα περισσότερα πτυχία έχουν ισάξια αναγνώριση, επομένως ο μαθητής- σε συνεννόηση με τον καθηγητή- μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο ως δομή. Ωστόσο, εάν πρόκειται για το εξωτερικό, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθε φορέας και κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει ξεχωριστές γλωσσικές προϋποθέσεις, ώστε κάποιος να γίνει δεκτός σε ένα μεταπτυχιακό ή να διεκδικήσει μία θέση εργασίας. Συνήθως, αυτό που ζητείται είναι το IELTS, επομένως ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει κάνει έρευνα προηγουμένως για τη βαθμολογία και τον τύπο πιστοποίησης που απαιτείται.  

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει