ΙΣΠΑΝΙΚΑ
SPEAK
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ινδοευρωπαϊκή οικογένεια,Ρωμανική ομάδα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
***
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τα μιλούν 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΗ
2-4
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Προέλευση

Μια από τις τρεις πιο ευρέως ομιλούμενες γλώσσες διεθνώς

Τα Ισπανικά αποτελούν μία διαχρονικά δημοφιλή γλώσσα μεταξύ των Ελλήνων- και όχι μόνο, φυσικά. Πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλούν Ισπανικά, γεγονός που τα τοποθετεί ανάμεσα στις τρεις πιο ευρέως ομιλούμενες γλώσσες διεθνώς. Τα σύγχρονα Ισπανικά είναι γνωστά και ως Καστιλιάνικα, λόγω της διαλέκτου από την οποία αναπτύχθηκαν. Εκτός από την Ισπανία, η γλώσσα έχει μεγάλη διασπορά στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία, Κολομβία, Χιλή, Κούβα, Παραγουάη, Περού και πολλές ακόμα). Τα Ισπανικά της Λατινικής Αμερικής παρουσιάζουν κάποιες διαφορές, κυρίως όσον αφορά την προφορά, σε σχέση με τα Καστιλιάνικα. 

Ακριβώς επειδή τα Ισπανικά συγκεντρώνουν πολλά εκατομμύρια ομιλητών σε όλο τον κόσμο, έχουν αναδειχθεί σε πολύ σημαντική γλώσσα για το εμπόριο και της κάθε είδους διεθνείς συναλλαγές. Μιλώντας συγκεκριμένα για την Ελλάδα, κάθε χρόνο υποδεχόμαστε χιλιάδες τουρίστες από ισπανόφωνες χώρες, με αποτέλεσμα τα Ισπανικά να αποτελούν ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Πέρα από όλα αυτά, βέβαια, στα Ισπανικά έχουν γραφτεί ορισμένα από τα αριστουργήματα της κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας και δραματουργίας, τα οποία αξίζει κανείς να γνωρίσει καλύτερα μέσω της γλώσσας.  

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει

Όπως φαίνεται από τις παραπάνω πληροφορίες, όλοι έχουν έναν καλό λόγο για να μάθουν Ισπανικά! Από τις αξιόλογες επαγγελματικές προοπτικές έως τον πλούτο της ίδιας της γλώσσας, τα Ισπανικά αξίζουν την προσοχή και τη μελέτη μας. 

Στο επίπεδο αρχαρίων, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. Κάθε επόμενο επίπεδο, απαιτή την ολοκλήρωση του προηγούμενου επιπέδου.

Δεξιότητες που θα αποκτήσετε 

Γραφή, Ανάγνωση, Ομιλία, Προφορά, Λεξιλόγιο, Γραμματική

Επίπεδα και διάρκεια

Στο SPEAK μπορείτε να τελειοποιήσετε τα Ισπανικά σε περίπου τέσσερα χρόνια. Το πρώτο έτος είναι ταχύρρυθμο, καθώς καλύπτεται η ύλη των επιπέδων Α1+Α2+Β1 μαζί. Από το Β2 επίπεδο και έπειτα, κάθε ακαδημαϊκή χρονιά επικεντρώνεται στην προετοιμασία κάθε επιπέδου ξεχωριστά. 


Α1 - Α2 - Β1 (inicial): 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα Ισπανικά. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων σας θεωρείστε βασικός ομιλητής της γλώσσας και μπορείτε να επικοινωνείτε με ευχέρεια για όλα τα σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας. Το λεξιλόγιο σας επαρκεί για την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών με απλό συντακτικό και γραμματική.  


Β2 (Basico): 

Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, έχετε ουσιαστικά καλύψει το σύνολο της γραμματικής και του συντακτικού των Ισπανικών. Είστε σε θέση να συζητήσετε για θέματα που απαιτούν ανάπτυξη επιχειρηματολογίας (περιβάλλον, οικονομία, πολιτική κ.α.) χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και σύνθετες δομές προτάσεων.


C1 (Avanzado): 

Πρόκειται για ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, ο κάτοχος του οποίου θεωρείται πολύ έμπειρος χρήστης της γλώσσας. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με μεγάλη άνεση για θέματα, ακόμα και επιστημονικού χαρακτήρα, με ένα εξαιρετικά ευρύ λεξιλόγιο και σύνθετες γραμματικές και συντακτικές δομές.


C2 (Superior): 

Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR), το συγκεκριμένο επίπεδο εξασφαλίζει επάρκεια για οποιαδήποτε περίσταση. Ο σπουδαστής θεωρείται ότι μπορεί να επικοινωνήσει ως φυσικός ομιλητής και να ανταποκριθεί με επιτυχία σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συζητώντας για κάθε ζήτημα. 


 

Μάθετε με τον ρυθμό σας.

Εάν το ήδη υπάρχον πρόγραμμα σας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο ή η απόκτηση πτυχίου δεν είναι ο στόχος σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να βγάλουμε ένα πλάνο στα μέτρα σας. Στο SPEAK παραδίδονται μαθήματα δια ζώσης και εξ αποστάσως (online), σε τμήμα, mini group ή ατομικά. 

Certificates

Οι σπουδαστές που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στα Ισπανικά, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο πτυχίο DELE (Diplomas de Español como Lengua Extranjera), το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και το SIELE ( Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española). Οι εξετάσεις για το DELE και το ΚΠγ διεξάγονται κατά κανόνα δύο φορές το χρόνο, κάθε Μάιο και Νοέμβριο. 

Το SIELE είναι μία computer based εξέταση, η οποία διεξάγεται οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει ο σπουδαστής. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών SPEAK είναι αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. 

Καθηγητές

Desy Σ. | Tomas Δ. | Ζάχος Μπ. | Δανάη Σ. (ES, ENG)

FAQ

Πόσο εύκολο είναι να μάθω Ισπανικά;

Τα Ισπανικά είναι μία “μέτριας” δυσκολίας γλώσσα, αφού θυμίζει έντονα άλλες λατινογενείς γλώσσες και η γραμματική δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Ο σπουδαστής μπορεί μέσα σε ένα έτος να αποκτήσει ένα βασικό επίπεδο επικοινωνίας στα Ισπανικά, ωστόσο, καθώς η ύλη προχωρά,  εμφανίζονται συντακτικά φαινόμενα που απαιτούν προσοχή και εξάσκηση. Σίγουρα, πάντως, η μελωδικότητα και η ζωντάνια που αποπνέουν τα Ισπανικά, κάνουν τη διαδικασία της εκμάθησης ευχάριστη και δημιουργική. 

Γιατί να επιλέξω τα Ισπανικά ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες; 

Λίγες γλώσσες έχουν τόσο μεγάλη διάδοση σε παγκόσμιο επίπεδο όσο τα Ισπανικά. Έχουν επικρατήσει στο διεθνές εμπόριο, τη βιομηχανία, τον τουρισμό και πολλούς άλλους τομείς, αφού υπολογίζεται ότι σχεδόν 580 εκατομμύρια άνθρωποι επικοινωνούν στα Ισπανικά. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα εύηχη, ενώ “ανοίγει” το δρόμο και για άλλες λατινογενείς γλώσσες, όπως είναι τα Ιταλικά, τα Γαλλικά και τα Πορτογαλικά.  

Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να μάθω Ισπανικά; 

Δύο χρόνια θεωρούνται αρκετά για να αποκτήσει κανείς ένα επαρκές επίπεδο, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με άνεση στις περισσότερες περιστάσεις της καθημερινής ζωής. Σε περίπτωση, φυσικά, που υπάρχει η πρόθεση για σπουδές σε ισπανόφωνο πρόγραμμα, τότε προτείνεται η απόκτηση πτυχίου έως και Γ2 για το σκοπό αυτό, δηλαδή περίπου τέσσερα χρόνια προετοιμασίας

Παρουσιάζουν ομοιότητες με άλλες λατινογενείς γλώσσες, όπως τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Πορτογαλικά. Η σύνταξη ακολουθεί κυρίως το πρότυπο Υποκείμενο- Ρήμα- Αντικείμενο, ενώ τα επίθετα ακολουθούν το ουσιαστικό που προσδιορίζουν και δεν προηγούνται αυτού, όπως συμβαίνει στα Ελληνικά. Ωστόσο, όπως και στη δική μας γλώσσα, το υποκείμενο του ρήματος συνάγεται από την κλίση του ρήματος και δεν είναι υποχρεωτική γραμματικά η δήλωσή του και με προσωπική αντωνυμία.

 

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει