ΣΟΥΗΔΙΚΑ (SWEDEX)
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΣΟΥΗΔΙΚΑ (SWEDEX)
ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Svenska
ΠΕΡΙΟΔΟΣ
2022-2023

SWEDEX

To SPEAK είναι εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης της Σουηδικής γλώσσας για το πτυχίο Swedex. 

Το Swedex αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση Σουηδικών ως ξένης γλώσσας και έχει σχεδιαστεί από το Folkuniversitetet της Σουηδίας. Η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο φορέα ξεκίνησε το 2007.

Από τις 2 Απριλίου 2023 οι εξετάσεις Swedex για το Α2, Β1, Β2 και C1 αλλάζουν. Πλέον θα αποτελείται από δύο διαφορετικά τεστ:  το A2B1 και Β2C1.  Ανάλογα με το αποτέλεσμα ο/η εξεταζόμενος/μενη κατατάσσεται στο αντίστοιχο επίπεδο.  Tα επίπεδα είναι σύμφωνα με την κλίμακα επιπέδου του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEFR). Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας εγκρίνει το Swedex σε επίπεδο C1 για την απόκτηση επαγγελματικής ταυτότητας.
Για να δείτε δείγματα εξεταστικών θεμάτων επισκεφτείτε την σελίδα: https://www.folkuniversitetet.se/in-english/swedex-swedish-examinations/mock-exams/

Κάθε εξεταζόμενος καλείται να αποδείξει την επάρκειά του σε όλες τις ενότητες:

• κατανόηση γραπτού λόγου
• κατανόηση προφορικού λόγου
• παραγωγή γραπτού λόγου
• παραγωγή προφορικού λόγου.

Κάθε χρόνο, ανακοινώνονται δύο εξεταστικές περίοδοι, κάθε Ιούνιο και Νοέμβριο. Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν περίπου ένα μήνα πριν τις εξετάσεις.

 

Swedex A2B1 – B2C1
Ημερομηνία Εξετάσεων: 15/06/2024
Hμερομηνία υποβολής αιτήσεων: 21/04/2024 - 21/05/2024

Εξέταστρα για το Swedex:

  • A2/B1 180€
  • B2/C1 220€

Για την εγγραφή σας χρειάζεται να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, καθώς και να προσκομίσετε αντίγραφο της ταυτότητας σας με λατινικούς χαρακτήρες. Αν δεν έχετε νέα ταυτότητα, τότε θα χρειαστούμε το διαβατήριο σας.

Τα εξέταστρα μπορείτε να τα καταθέσετε στον τραπεζικό λογαριασμό ττου SPEAK στην EUROBANK, ή να τα φέρετε απευθείας στη γραμματεία του SPEAK, Τσιμισκή 80, στον 2ο όροφο. Αν κάνετε μεταφορά από άλλη τράπεζα, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον εξεταζόμενο.

Στην αιτιολογία παρακαλώ να αναφέρετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΝΟ σας, καθώς και το ΕΠΙΠΕΔΟ στο οποίο επιθυμείτε να εξεταστείτε, π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Swedex A2B1

Σε περίπτωση επιτυχίας στις εξετάσεις, το κόστος αποστολής των πτυχίων επιβαρύνουν το εξεταζόμενο

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει