ΣΟΥΗΔΙΚΑ (SWEDEX)
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΣΟΥΗΔΙΚΑ (SWEDEX)
ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Svenska
ΠΕΡΙΟΔΟΣ
2022-2023

SWEDEX

To SPEAK είναι εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης της Σουηδικής γλώσσας για το πτυχίο Swedex. 

Το Swedex αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση Σουηδικών ως ξένης γλώσσας και έχει σχεδιαστεί από το Folkuniversitetet της Σουηδίας. Η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο φορέα ξεκίνησε το 2007 και μέχρι σήμερα διεξάγουμε εξετάσεις για όλα τα επίπεδα που διατίθενται, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR): Α2, Β1, Β2. 

Κάθε εξεταζόμενος καλείται να αποδείξει την επάρκειά του σε όλες τις ενότητες:

• κατανόηση γραπτού λόγου
• κατανόηση προφορικού λόγου
• παραγωγή γραπτού λόγου
• παραγωγή προφορικού λόγου.

Κάθε χρόνο, ανακοινώνονται δύο εξεταστικές περίοδοι, κάθε Ιούνιο και Νοέμβριο. Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν περίπου ένα μήνα πριν τις εξετάσεις.

 

Οι επερχόμενες ημερομηνίες εξετάσεων είναι: TBA

Το κόστος για τις εξετάσεις είναι: 

Α2: 150€, Β1: 160€, Β2: 170€

Για την εγγραφή σας χρειάζεται να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, καθώς και να προσκομίσετε αντίγραφο της ταυτότητας σας με λατινικούς χαρακτήρες. Αν δεν έχετε νέα ταυτότητα, τότε θα χρειαστούμε το διαβατήριο σας.

Τα εξέταστρα μπορείτε να τα καταθέσετε στον τραπεζικό λογαριασμό ττου SPEAK στην EUROBANK, ή να τα φέρετε απευθείας στη γραμματεία του SPEAK, Τσιμισκή 80, στον 2ο όροφο. Αν κάνετε μεταφορά από άλλη τράπεζα, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον εξεταζόμενο.

Στην αιτιολογία παρακαλώ να αναφέρετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΝΟ σας, καθώς και το ΕΠΙΠΕΔΟ στο οποίο επιθυμείτε να εξεταστείτε, π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Swedex B1

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1558/17-4-2021) ορίζετε ότι η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), που πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) που πραγματοποιείται έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο ή τον γονέα/κηδεμόνα του εάν πρόκειται για ανήλικο. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή τον διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο.

Σε περίπτωση επιτυχίας στις εξετάσεις, το κόστος αποστολής των πτυχίων επιβαρύνουν το εξεταζόμενο

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει