ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ
SPEAK
ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Δεν είναι ξεκάθαρη
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
***
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η πιο "φιλική" Ασιατική γλώσσα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΗ
3-4
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Χάνγκουλ 한글

Μία γλώσσα που συνδυάζει ενδιαφέρουσα ιστορία με αξιόλογες επαγγελματικές προοπτικές

Η Κορεατική pop μουσική (Κ-pop) και οι Κορεατικές σειρές (K-dramas) έστρεψαν το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στην Κορεατική γλώσσα, την οποία πλέον μαθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο - πέρα από τους 80 εκατομμύρια περίπου, που τη μιλούν ήδη ως μητρική τους. 

Εκτός από την πλούσια κουλτούρα και τα δημοφιλή προϊόντα, η Κορέα βρίσκεται ανάμεσα στις 15 πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, με πολλές μεγάλες επιχειρήσεις να εδρεύουν στη Νότια Κορέα. Αν, λοιπόν, αναζητάτε μία γλώσσα που συνδυάζει ενδιαφέρουσα ιστορία με αξιόλογες επαγγελματικές προοπτικές, τότε αξίζει να σκεφτείτε σοβαρά τα Κορεατικά!


Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει

Καθένας μπορεί να ξεκινήσει την εκμάθηση των Κορεατικών, εφόσον το επιθυμεί. Τα Κορεατικά έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ευκολότερα σε σχέση με άλλες Ασιατικές γλώσσες και σίγουρα μπορεί κανείς να αποκτήσει μεγάλη έκθεση στη γλώσσα, μέσα από την πληθώρα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και των μουσικών επιλογών που υπάρχουν πλέον στα Κορεατικά. 

Στο επίπεδο αρχαρίων, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. Κάθε επόμενο επίπεδο, απαιτεί την ολοκλήρωση του προηγούμενου επιπέδου.


Δεξιότητες που θα αποκτήσετε

Γραφή, Ανάγνωση, Ομιλία, Προφορά, Λεξιλόγιο, Γραμματική

Επίπεδα και διάρκεια

Στο SPEAK χρειάζεστε για την τελειοποίηση των Κορεατικών περίπου πέντε χρόνια. Το πρώτο έτος είναι ταχύρρυθμο, καθώς καλύπτονται τα δύο πρώτα επίπεδα. Έπειτα, ο όγκος και η δυσκολία της γλώσσας αυξάνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα κάθε επίπεδο να απαιτεί για την ολοκλήρωσή του ένα ακαδημαϊκό έτος, ξεχωριστά. 


Α1-Α2

(Αρχαρίων - Συμμετοχή στις εξετάσεις TOPIK I τελειώνοντας): 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα Κορεατικά. Μεγάλη έμφαση δίνεται στη σωστή εκμάθηση του αλφαβήτου και στον τρόπο ανάγνωσης. Στόχος των επιπέδων αρχαρίων είναι να αποκτήσετε τις βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη των γνώσεών σας. 


B1 

(Μέσων - Συμμετοχή στις εξετάσεις TOPIK II- επίπεδο 3 τελειώνοντας): 

Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, θεωρείστε βασικός χρήστης της γλώσσας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με σχετική ευχέρεια για καθημερινά ζητήματα στα Κορεατικά και να μεταδώσετε βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε.   


B2 

(Μέσων- Συμμετοχή στις εξετάσεις TOPIK II- επίπεδο 4 τελειώνοντας): 

Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό επίπεδο, που σας επιτρέπει να μιλάτε και να κατανοείτε ένα πλήθος θεμάτων στα Κορεατικά με άνεση. Είστε σε θέση να αναπτύξετε επιχειρήματα με επιτυχία και να αποδώσετε με ορθό τρόπο τις σκέψεις σας. 


C1 

(Προχωρημένων- Συμμετοχή στις εξετάσεις TOPIK II- επίπεδο 5 τελειώνοντας): 

Ολοκληρώνοντας το επίπεδο αυτό, μπορείτε να ανταποκριθείτε σχεδόν σε κάθε περίσταση μιλώντας Κορεατικά. Κατέχετε ένα αρκετά ευρύ λεξιλόγιο, το οποίο μπορείτε να αναπτύξετε σε συνδυασμό με σύνθετα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα. 


C2 

(Προχωρημένων- Συμμετοχή στις εξετάσεις TOPIK II- επίπεδο 6 τελειώνοντας): 

Είναι το υψηλότερο επίπεδο Κορεατικών που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Με την ολοκλήρωσή του, θεωρείστε ισάξιος ομιλητής με κCertificates

O εξεταστικός φορέας των Κορεατικών ονομάζεται TOPIK (Test of Proficiency in Korean). Απευθύνεται σε όσους μαθαίνουν τα Κορεατικά ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα και οι  εξετάσεις διεξάγονται υπό την γενική εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας της Κορέας. Πρόκειται για μία διαβαθμισμένη εξέταση, όπου ουσιαστικά υπάρχουν δύο είδη πιστοποίησης: το TOPIK I για τα επίπεδα αρχαρίων (1 και 2) και το TOPIK II για τα επίπεδα προχωρημένων (3,4,5,6). Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα κάθε Οκτώβριο. Το TOPIK I διαθέτει μόνο τις ενότητες ακουστικής και γραπτής κατανόησης κειμένου, ενώ στο TOPIK II, οι εξεταζόμενοι πρέπει, επιπλέον, να παράγουν και οι ίδιοι γραπτό λόγο. 

Καθηγητές

Kim Sook Hee (KOR) | Ελένη Κ. (KOR) | Μαρία Τσ. (KOR, EN, RUS) | Στέλλα (KOR, GR)

FAQ

Πόσο καιρό χρειάζομαι για να μάθω Κορεατικά;

Προκειμένου να είναι κανείς σε θέση να μιλά Κορεατικά με ευχέρεια, απαιτούνται 3-4 χρόνια, τουλάχιστον. Ως ασιατική γλώσσα, διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από όσα είναι οικεία σε εμάς μέσω των ευρωπαϊκών γλωσσών. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η προφορά των συλλαβών και η ακουστική κατανόηση.  

Εάν μάθω Κορεατικά, είναι ευκολότερο να ασχοληθώ με άλλες ασιατικές γλώσσες;

Τα Κορεατικά δεν έχουν κάποια στενή γλωσσολογική σχέση με άλλες ασιατικές γλώσσες. Ο σεβασμός, που απορρέει από μία αντίληψη κοινωνικής ιεραρχίας, είναι εμφανής τόσο στα Κορεατικά, όσο και στα Ιαπωνικά και τα Κινεζικά. Ωστόσο, οι γλώσσες αυτές δε μοιράζονται άλλα κοινά στοιχεία μεταξύ τους και η καθεμία απαιτεί ξεχωριστή μελέτη. 


Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει