ΓΑΛΛΙΚΑ
SPEAK
ΓΑΛΛΙΚΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Ινδοευρωπαϊκη, Ρωμανική ομάδα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
****
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ίδια δομή από τον 17ο αιώνα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΗ
4
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Λατινικό με επιπλέον 5 διακριτικά σημεία και 2 συμπλέγματα

Σε όποια ήπειρο κι αν βρεθείτε, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Θα συναντήσετε γαλλόφωνους ομιλητές!

Τα Γαλλικά αναγνωρίζονται ως επίσημη γλώσσα σε 29 χώρες, όπως Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Καναδάς, Σενεγάλη, Μάλι και πολλές ακόμα. Είναι η τέταρτη πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εκτιμάται ότι έως το 2050, οι ομιλητές των Γαλλικών θα ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια άτομα. 

Μαζί με τα Αγγλικά, τα Γαλλικά εξακολουθούν να έχουν ισχυρή παρουσία στο χώρο της διπλωματίας, αφού βρίσκονται μεταξύ των επίσημων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλων.

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει

Καθένας μπορεί να έρθει σε επαφή με τα Γαλλικά, αρκεί να έχει τη διάθεση να αφιερώσει χρόνο στην εκμάθηση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας γλώσσας! Εάν γνωρίζετε ήδη κάποια άλλη λατινογενή γλώσσα, όπως τα Ισπανικά, σίγουρα θα εντοπίσετε ομοιότητες. Ωστόσο, σίγουρα τα Γαλλικά απαιτούν μεγαλύτερη υπομονή όσον αφορά τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα. 

Στο επίπεδο αρχαρίων, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. Κάθε επόμενο επίπεδο, απαιτεί την ολοκλήρωση του προηγούμενου επιπέδου.


Δεξιότητες που θα αποκτήσετε 

Γραφή, Ανάγνωση, Ομιλία, Προφορά, Λεξιλόγιο, Γραμματική

Επίπεδα και διάρκεια 

Στο SPEAK μπορείτε να τελειοποιήσετε τα Γαλλικά σε περίπου πέντε χρόνια. Τα πρώτα τρία επίπεδα καλύπτονται μαζί εντός της πρώτης χρονιάς. Από το Β2 επίπεδο και έπειτα, κάθε ακαδημαϊκή χρονιά επικεντρώνεται στην προετοιμασία κάθε επιπέδου ξεχωριστά.


Α1-Α2-Β1

(Αρχαρίων - Συμμετοχή στις εξετάσεις Β1 τελειώνοντας): 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα Γαλλικά. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων σας θεωρείστε βασικός ομιλητής της γλώσσας και μπορείτε να επικοινωνείτε με ευχέρεια για τα σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας. Το λεξιλόγιο σας επαρκεί για την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών με απλό συντακτικό και γραμματική.  


Β2

(Μέσων - Συμμετοχή στις εξετάσεις Β2 τελειώνοντας): 

Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, έχετε ουσιαστικά καλύψει το σημαντικότερο μέρος της γραμματικής και του συντακτικού των Γαλλικών. Είστε σε θέση να συζητήσετε για θέματα που απαιτούν ανάπτυξη επιχειρηματολογίας (περιβάλλον, οικονομία, πολιτική κ.α.) χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και σύνθετες δομές προτάσεων.


C1 

(Προχωρημένων - Συμμετοχή στις εξετάσεις C1 τελειώνοντας): 

Πρόκειται για ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, ο κάτοχος του οποίου θεωρείται πολύ έμπειρος χρήστης της γλώσσας. Είναι σε θέση να επικοινωνεί με μεγάλη άνεση για θέματα, ακόμα και επιστημονικού χαρακτήρα, με ένα εξαιρετικά ευρύ λεξιλόγιο και σύνθετες γραμματικές και συντακτικές δομές.


C2 

(Προχωρημένων - Συμμετοχή στις εξετάσεις C2 τελειώνοντας): 

Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR), το συγκεκριμένο επίπεδο εξασφαλίζει επάρκεια για οποιαδήποτε περίσταση. Ο σπουδαστής μπορεί να επικοινωνήσει ως φυσικός ομιλητής και να ανταποκριθεί με επιτυχία σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συζητώντας για κάθε ζήτημα. Μάθετε με τον ρυθμό σας.

Εάν το ήδη υπάρχον πρόγραμμα σας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο ή  η απόκτηση πτυχίου δεν είναι ο στόχος σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να βγάλουμε ένα πλάνο στα μέτρα σας.


Certificates

Οι σπουδαστές που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στα Γαλλικά, έχουν στη διάθεσή τους διάφορες επιλογές πτυχίων:

  • DELF (A1, A2, B1, B2)
  • DALF (C1,C2)
  • Sorbonne (B1, B2, C1, C2)
  • Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας)

Κάθε εξεταστικός φορέας ανακοινώνει διαφορετικές εξεταστικές περιόδους, κατά προσέγγιση δύο φορές το χρόνο, κάθε Μάιο/Ιούνιο και Δεκέμβριο.

Καθηγητές

Χριστίνα Α. (FR) | Isabella Μπ. (FR)

FAQ

Πόσο εύκολο είναι να μάθω Γαλλικά;

Τα Γαλλικά συγκαταλέγονται στις γλώσσες που είναι ευκολότερο να μάθει κανείς, εάν γνωρίζει ήδη Αγγλικά. Ο λόγος είναι κυρίως η ομοιότητα που παρουσιάζουν στο λεξιλόγιο. Επίσης, τα Γαλλικά, αν και χρησιμοποιούν γένη, υπάρχουν συγκεκριμένοι γραμματικοί κανόνες, που βοηθούν το μαθητή να καταλάβει ποιο είναι το σωστό γένος κάθε λέξης. Με τη σωστή εξάσκηση και την καθοδήγηση της καθηγήτριας, η πρόοδος στα Γαλλικά μπορεί να γίνει εύκολα και σε σχετικά σύντομο διάστημα!

Ποιο πτυχίο να επιλέξω ανάμεσα στις πιστοποιήσεις που διατίθενται;

Η απάντηση εξαρτάται από τους προσωπικούς σας στόχους. Εάν, για παράδειγμα, επιθυμείτε να μοριοδοτηθείτε για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, τότε μία καλή επιλογή είναι και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ). Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στη Γαλλία, θα πρέπει να προηγηθεί πολύ καλή έρευνα προηγουμένως, ώστε να είστε βέβαιοι για την πιστοποίηση και το επίπεδο που θα πρέπει να διαθέτετε, ώστε να γίνετε δεκτοί.

Είναι δύσκολη η προφορά;

Η προφορά των Γαλλικών σίγουρα αποτελεί μία πρόκληση, αφού η γλώσσα χαρακτηρίζεται από πολλές ομόφωνες λέξεις- λέξεις, δηλαδή, που προφέρονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά έχουν διαφορετική σημασία, ανάλογα με το πώς γράφονται.

 

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει