ΑΛΒΑΝΙΚΑ
SPEAK
ΑΛΒΑΝΙΚΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Απόγονος αρχαίας Βαλκανικής γλώσσας, πιθανόν της Ιλλυρικής ή της Θρακικής
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
***
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Επίσημη γλώσσα στην Αλβανία, το Κόσοβο και τη Β.Μακεδονία
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΗ
3
ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Λατινικό αλφάβητο

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει

Καθένας μπορεί να μάθει Αλβανικά. Η αλβανόφωνη κοινότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Ελλάδα, ενώ είναι πάντα θετικό να μπορούμε να επικοινωνούμε με τους γείτονές μας. 

Στο επίπεδο αρχαρίων, δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη επαφή με τη γλώσσα. Κάθε επόμενο επίπεδο, απαιτεί την ολοκλήρωση του προηγούμενου επιπέδου.


Δεξιότητες που θα αποκτήσετε

Γραφή, Ανάγνωση, Ομιλία, Προφορά, Λεξιλόγιο, Γραμματική.

Επίπεδα και διάρκεια


Α1-Α2

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα Αλβανικά. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων σας θεωρείστε βασικός ομιλητής της γλώσσας και μπορείτε να επικοινωνείτε με ευχέρεια για όλα τα σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας. Το λεξιλόγιο σας επαρκεί για την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών με απλό συντακτικό και γραμματική.  Β1- Β2

Με την ολοκλήρωση αυτού του επιπέδου, έχετε ουσιαστικά καλύψει το σύνολο της γραμματικής και του συντακτικού των Αλβανικών. Είστε σε θέση να συζητήσετε για θέματα που απαιτούν ανάπτυξη επιχειρηματολογίας (περιβάλλον, οικονομία, πολιτική κ.α.) χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο και σύνθετες δομές προτάσεων. 


C1-C2

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα επίπεδα που μπορεί να πιστοποιηθεί κανείς στα Αλβανικά και αντιστοιχούν στην άριστη χρήση της γλώσσας, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). 


Μάθετε με τον ρυθμό σας.

Εάν το ήδη υπάρχον πρόγραμμα σας είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο ή  η απόκτηση πτυχίου δεν είναι ο στόχος σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να βγάλουμε ένα πλάνο στα μέτρα σας.

Certificates

Εξετάσεις διεξάγονται μία φορά το χρόνο στην Ελλάδα, από το Ινστιτούτο Μελετών Χερσονήσου του Αίμου.

Καθηγητές

Μαριόλα Σ. (AL)

Ζητήστε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρερει